CELE PATRU TIPURI DE STRES ALE LUI ALBRECHT

0
albrecht , tipuri de stres , evitarea stresului

In timp ce un oarecare nivel de stres in activitatea profesionala este firesc, stresul excesiv poate avea impact negativ asupra productivitatii si performantei dumneavoastra si va poate afecta psihic si emotional. Stresul poate ajunge sa faca diferenta intre succesul sau esecul in cariera unei persoane.

Pentru a depasi stresul, trebuie mai intai sa il intelegeti, iar cele patru tipuri de stres definite de Albrecht va ajuta in acest sens. Stresul are multe cauze si imbraca multe forme. Identificarea tipului de stres cu care va confruntati va poate ajuta la evitarea stresului sau la identificarea mecanismului de depasire al acestuia. Cele patru categorii comune de stres, in special in viata unui manager, sunt: stresul timpului (cand esti presat de timp), stresul anticipativ (cand te ingrijoreaza viitorul), stresul situational (cand te ingrijoreaza o situatie asupra careia nu ai control) si stresul de intalnire (ingrijorarea pentru interactiunea cu alte persoane sau grupuri de persoane).

ORIGINEA CONCEPTULUI

Dr. Karl Albrecht, consultant in management si speaker, a dezvoltat tehnici de instruire pentru reducerea stresului in mediul de afaceri. Acesta a definit in cartea sa din 1979, „Stress and the Manager: Making it work for you”, cele mai des intalnite tipuri de stres: stresul timpului, stresul anticipativ, stresul situational si stresul de intalnire.

EVITAREA STRESULUI PROFESIONAL FOLOSIND CELE PATRU TIPURI DE STRES ALE LUI ALBRECHT

Conținut rezervat membrilor

Vă rugam să vă logați pentru a accesa articolul!

Register New Account
Reset Password
Shopping cart