PLANIFICAREA SCHIMBARII in 8 PASI (KOTTER) – Implementarea schimbarii cu succes

1
implementarea schimbarii; planificarea schimbarii; modelul kotter

Schimbarea poate reprezenta testul final pentru un lider – nicio afacere nu supravietuieste de-a lungul timpului daca nu se reinventeaza. Insa schimbarea fundamentala poate intalni rezistenta chiar din partea celor pe care ii afecteaza cel mai mult: cei care sunt direct implicati in afacere. Prin urmare, schimbarea majora este atat esentiala, cat si incredibil de dificila.

Promovarea unei schimbari necesita efort, dar planificarea ei cu grija si bazarea ei pe fundatia potrivita poate ajuta mult la usurinta si rapiditatea implementarii. Nerabdarea, dorinta de a obtine multe rezultate foarte repede poate dauna procesului schimbarii sau ii poate aduce chiar si esecul.

Multi manageri nu realizeaza faptul ca transformarea este un proces, nu un eveniment. Schimbarea presupune niste etape succesive si survine in timp. Insa, sub presiunea de a accelera procesul, managerii, de multe ori chiar si cei experimentati, sar peste etape, iar rezultatul este pierderea entuziasmului, diminuarea castigurilor obtinute cu greu si distrugerea intregului proces de transformare. De aceea, intelegerea etapelor schimbarii, precum si a capcanelor specifice fiecarei etape, va ajuta sa mariti sansele unei transformari, ceea ce va determina ca organizatia in care activati sa reuseasca sa devina competitiva.

Conținut accesibil doar conturilor plătite:


PREMIUM ANUAL

SMART CEO

100 lei / luna 400 lei / luna
Înțelegerea Pieței Rezultate Rapide

Register New Account
Reset Password
Shopping cart