CICLUL OODA – intelegerea ciclului decizional

0
ciclul OODA; procesul decizional; performanta deciziilor

Ciclul OODA este un instrument decizional ciclic care va invata cum sa adaptati strategiile organizatiei pentru a va depasi concurentii; este o metoda de gestionare a incertitudinii, utila celor care isi desfasoara activitatea dupa principiile ”lupta impotriva amenintarilor” sau ”angajarea intr-un razboi al pretului”, ”colectarea de informatii confidentiale”, ”atac prin surprindere” si chiar ”invingerea prin manevre iscusite” si ”dejucarea planurilor” competitorilor. Ciclul OODA este un instrument care defineste pasii aferenti unui proces decizional, cu scopul de a obtine performanta deciziilor in cadrul organizatiei.

Termenii militari sunt frecvent utilizati in limbajul de afaceri datorita similitudinilor atitudinii strategice. Schimbarile continue din mediul economic si tehnologic determina cresterea intensitatii concurentei, impunandu-se actualizarea si adaptarea permanenta a strategiilor organizatiei.

Ciclul OODA (Observare-Orientare-Decizie-Actiune) directioneaza eforturile organizatiei pentru a-si infrange adversarii. Ciclul OODA este similar ciclului PEVA (Planifica–Executa–Verifica–Actioneaza), ambele evidentiind importanta unei analize detaliate a situatiei, a verificarii corespondentei dintre actiunile intreprinse si a obtinerii efectelor scontate in urma executarii unor schimbari.

ORIGINEA SI INTELEGEREA CONCEPTULUI

Conținut rezervat conturilor plătite!


PREMIUM TRIMESTRIAL

PREMIUM ANUAL

SMART CEO

150 lei / luna 100 lei / luna 400 lei / luna
Nivelul Următor Înțelegerea Pieței Rezultate Rapide

Register New Account
Reset Password
Shopping cart