MATRICEA ABILITATILOR – evaluarea competentelor echipei

0
afaceri, obiectivele, inovare, inovarea, concept, conceputlui, abordare, abordarea, implementare, implementarea, modelului, creativitate, creativitatii, echipa, avantajele, avantaj, punctele, punctelor, puncte, forte, cunoastem, cunoaserea, dezvoltarea, abilitati, strenghtsfinder, testul,abilitatile, angajatului, angajatilor, trasaturi, persoana, personale, caracter, metoda, metodologie, metodologiei, identificarea, gestionarea, descoperirea, competitiv, competitive, practici, incurajarea, creativ, creative, doblin, originea, origine, descriere

In contextul actual, in care se pune tot mai mult accent in cadrul companiilor pe auto-organizare si pe echipe multifunctionale, fiecare echipa care doreste sa se dezvolte trebuie sa detina cat mai multe abilitati pentru a face fata provocarilor de zi cu zi. Insa, daca exista echipe care sunt implicate in mod curent in cadrul aceluiasi proces sau in cazul echipelor nou formate, este dificil de determinat daca detin abilitatile dorite in proportiile necesare.
Un instrument folosit uzual de manageri in dezvoltarea echipelor proprii este Matricea Abilitatilor, care ofera un tablou al competentelor detinute si al celor care le lipsesc membrilor echipei. Avand la dispozitie Matricea Abilitatilor, managerii pot selecta membrii cei mai potriviti pentru proiectele alocate echipei.

DESCRIEREA INSTRUMENTULUI

Matricea Abilitatilor sau a Competentelor (Figura 1) este un tabel care ilustreaza in mod clar si vizibil abilitatile si competentele detinute de fiecare membru al unei echipe. Principala sa utilitate este sa ajute managerii in intelegerea, dezvoltarea si monitorizarea angajatilor si abilitatilor acestora.

O buna implementare a Matricei Abilitatilor ar trebui sa identifice abilitatile aferente fisei postului, competentele individuale ale angajatului care ocupa postul respectiv si decalajele dintre acestea doua.

Conținut rezervat conturilor plătite!


PREMIUM TRIMESTRIAL

PREMIUM ANUAL

SMART CEO

150 lei / luna 100 lei / luna 400 lei / luna
Nivelul Următor Înțelegerea Pieței Rezultate Rapide

Register New Account
Reset Password
Shopping cart