MODELUL CANVAS – intelegerea factorilor care determina succesul companiei

1
modelul canvas , instrument de planificare in afaceri , management strategic

Un model de afaceri este similar unui plan de afaceri din punct de vedere al continutului, insa un plan de afaceri specifica toate elementele necesare pentru a demonstra fezabilitatea unei afaceri, in timp ce un model de afaceri identifica elementele care fac o afacere sa functioneze cu succes.

Un model de afaceri este o structura conceptuala pe care se sprijina viabilitatea unei afaceri, inclusiv scopul acesteia, obiectivele si planurile pentru implementarea lor. Un model de afaceri descrie modul in care o organizatie isi indeplineste obiectivele, incluzand toate procesele si politicile organizatiei. Conform lui Peter Drucker, un model de afaceri trebuie sa raspunda la urmatoarele intrebari: cine sunt clientii companiei?; ce anume percep clientii ca fiind valoarea pe care o primesc?; cum poate compania livra valoare la un cost convenabil?

In situatia in care urmariti sa realizati un plan de afaceri sau daca doriti sa intelegeti mai bine cum functioneaza o firma deja existenta, pentru a lua decizii corecte si pentru a deveni un lider respectat si apreciat, Modelul Canvas este un instrument foarte util in elaborarea modelului de afaceri. Acest instrument se utilizeaza in planificarea afacerii si in managementul strategic, propunand realizarea unei reprezentari grafice a afacerii, sub forma unei planse cu 9 cadrane, in care sunt introduse componentele afacerii si conexiunile dintre acestea. Prin acest instrument se evidentiaza sau se proiecteaza strategia de afaceri a organizatiei. Modelul descrie rational cum organizatia creeaza, livreaza si transforma valoarea, fiind utilizat in proiectarea unei noi afaceri sau reproiectarea uneia mai vechi, in analiza viabilitatii unei idei de afaceri sau in analiza afacerilor concurente, in vederea identificarii de bune practici.

Conținut accesibil doar conturilor plătite:


PREMIUM ANUAL

SMART CEO

100 lei / luna 400 lei / luna
Înțelegerea Pieței Rezultate Rapide

Register New Account
Reset Password
Shopping cart