MATRICEA TOWS A ALTERNATIVELOR STRATEGICE – diferente vs ANALIZA SWOT

0
matricea tows; alternative strategice; analiza swot

Managerii sunt responsabili pentru stabilirea misiunii si obiectivelor companiilor si pentru crearea planului de ghidare a organizatiei catre atingerea acestora.
Enuntarea misiunii unei companii este oportunitatea acesteia de a-si defini obiectivele, politicile de cultura organizationala, de etica, precum si regulile in luarea deciziilor. Cele mai performante declaratii de misiune definesc obiectivele unei companii in cel putin trei directii: ce face compania pentru clientii sai, ce face pentru angajati si ce face pentru proprietari.
Pentru a putea stabili misiunea si obiectivele cele mai potrivite pentru o companie, este necesar sa se tina cont de principalii factori care pot influenta dezvoltarea acesteia, fie ei interni sau externi. Printre instrumentele utilizate de manageri in identificarea acestor factori se numara si Matricea TOWS. Matricea TOWS are elemente comune cu Analiza SWOT: elaboreaza alternative strategice  pe baza analizei oportunitatilor si amenintarilor specifice activitatii unei companii.

Conținut rezervat conturilor plătite!


PREMIUM TRIMESTRIAL

PREMIUM ANUAL

SMART CEO

150 lei / luna 100 lei / luna 400 lei / luna
Nivelul Următor Înțelegerea Pieței Rezultate Rapide

Register New Account
Reset Password
Shopping cart