SASE PALARII GANDITOARE BONO – metoda interactiva in rezolvarea problemelor

0
SASE PALARII GANDITOARE BONO – metoda interactiva in rezolvarea problemelor

Cele Sase Palarii Ganditoare BONO constituie o metoda interactiva in rezolvarea problemelor, ce combina sase moduri de procesare a informatiei. Ele nu sunt etichete pentru tipuri de oameni. Purtand mental fiecare palarie si schimband-o, puteti usor sa va concentrati sau sa va focalizati gandirea intr-o conversatie sau intr-o sedinta pe unul din cele sase moduri de gandire.

In gandirea traditionala adversariala, A si B sunt in conflict. Fiecare parte critica punctul de vedere al celuilalt. Metoda Sase Palarii Ganditoare BONO (Six Thinking Hats®) permite Gandirea Paralela. Ambii A si B poarta fiecare palarie impreuna, in timp ce exploreaza fiecare parte a problemei. Confruntarea adversariala este inlocuita cu explorarea cooperativa a subiectului.

Metoda Sase Palarii Ganditoare BONO permite o constientizare crescuta a tipului de gandire care este folosit cu fiecare ocazie si, astfel, cei implicati au ocazia sa isi dea seama daca sunt blocati intr-un anumit tip de gandire si sa invete sa le foloseasca pe toate, marindu-si astfel eficienta. Palariile sunt utilizate proactiv si nu reactiv.

Conținut rezervat membrilor

Vă rugam să vă logați pentru a accesa articolul!

Register New Account
Reset Password
Shopping cart