CÂT PE PREGĂTIT(Ă) SUNTEȚI PENTRU A GESTIONA SCHIMBAREA?

1
Mangementul schimbarii, etapele schimbarii organizationale, schimbarea organizationala, modele de schimbare organizationala, chestionar rezistenta la schimbare, constientizarea nevoii de schimbare, factori care determina schimbarea intr-o organizatie, rezistenta la schimbare in organizatie, capacitatea de a gestiona schimbarea

Managementul schimbării este abordarea sistematică ce presupune un set de cunoștințe, instrumente și resurse pentru a face față schimbării. Aceasta implică definirea și adoptarea strategiilor, structurilor, procedurilor și proceselor organizare necesare creșterii capacității companiei de a face față schimbărilor din mediul de afaceri. Managementul eficient al schimbărilor depășește managementul proiectelor și sarcinile tehnice întreprinse pentru a promova schimbări organizaționale și implică conducerea resurselor umane în direcția acceptării și adoptării schimbărilor din cadrul unei organizații. Scopul principal al managementului schimbării este de a implementa cu succes noi procese, produse și strategii de afaceri, reducând în același timp efectele negative.

Gestionarea cu succes a schimbării organizaționale trebuie să fie bine planificată și bine integrată în cultura organizațional. Alți factori critici de succes includ o abordare structurată, proactivă, bazată pe comunicare, programe de instruire și un plan de gestionare a rezistenței la schimbare. Liderii schimbării trebuie să fie activi și vizibili în sponsorizarea schimbării, nu numai la început, ci și pe tot parcursul procesului.

Schimbarea organizațională poate lua diferite forme. Se poate concentra pe crearea de noi sisteme și proceduri; introducerea de noi tehnologii sau adăugarea, eliminarea ori rebranding-ul produselor și serviciilor. Pentru a reduce nivelul de incertitudine specific schimbării, specialiștii în managementul schimbării au dezvoltat o multitudine de modele care să satisfacă cerințele oricărui tip de organizație, oricărui tip de schimbare și oricărui tip de conjunctură economică. Însă alegerea acelui model care se potrivește cel mai bine companiei dumneavoastră depinde înțelegerea factoriilor interni care vor facilita sau împiedică procesul de schimbare.

Pentru evaluarea acestor elemente vă invităm să parcurgeți chestionarul de mai jos.

Durata de completare: 3-5 minute (20 întrebări).

Conținut rezervat membrilor

Vă rugam să vă logați pentru a accesa articolul!

Register New Account
Reset Password
Shopping cart