Recomandat

Cât de bine știți să vă conduceți afacerea?

Obiectivele și eforturile de dezvoltare a afacerii sunt legate de cercetarea oportunităților existente pe piață, corelarea acestora cu ceea ce oferă compania și cu ceea ce dorește publicul țintă. Principiile de bază ale acestui proces constau în identificarea blocajelor existente și soluționarea acestora, ajutând la obținerea unui avantaj competitiv și creșterea eficienței generale în vederea creșterii performanței financiare. Acest lucru implică cercetarea tendințelor, găsirea și implementarea inovațiilor și a noilor procese de lucru. Pentru a evalua obiectiv aceste aspecte și a identifica soluțiile care se potrivesc cel mai bine afacerii vă invităm să completați chestionarul de mai jos. Durata de completare: 7-8 minute (30 întrebări).

Loading

În calitate de manageri sau antreprenori dețineți un rol critic în dezvoltarea companiei. Fiecare antreprenor trebuie să cunoască capacitățile companiei și sursele actuale de venit, precum și poziția și acțiunile concurenților de pe piață.

A conduce o afacere implică mai mult decât o idee strălucită și multă muncă. Trebuie să învățați cum să vă gestionați și să vă creșteți afacerea. Dezvoltarea afacerii implică procese, strategii și sarcini destinate creșterii și extinderii oportunităților unei companii. Acest lucru ar putea însemna extinderea fizică a afacerii, creșterea veniturilor sau îmbunătățirea profitabilității prin parteneriate strategice. Dezvoltarea afacerii presupune crearea de valoare pe termen lung pentru parteneri, clienți și piețe indiferent de mărimea afacerii sau de domeniul de activitate.

Pentru a avea succes trebuie în primul rând să vă cunoașteți afacerea și piața căreia i se adresează, să aveți o înțelegere clară a acesteia (cine sunt clienții, cine sunt competitorii) și capacitatea de a previziona evenimentele care vă pot influența evoluția. De asemenea, trebuie să dispuneți de abilitățile și instrumentele de bază care să asigure un management eficient al companiei. În plus modul de gestionare al timpului și asigurarea unui echilibrul între viața profesională și cea personală vă poate asigura un management sănătos al afacerii dumneavoastră.

Dezvoltarea afacerii poate fi descrisă ca un set de acțiuni care contribuie la trecerea unui business la un nivel superior. Adoptarea și punerea în aplicare a unor decizii de afaceri importante din punct de vedere strategic conduce la extinderea companiei și la creșterea veniturilor acesteia. De asemenea, poate fi facilitată prin creșterea numărului de angajați, a numărului de filiale și prin stabilirea unor parteneriate strategice.

Dezvoltarea cu succes a unei companii implică ajustarea și reajustarea regulată a proceselor tuturor departamentelor (vânzări, marketing, producție, logistică, contabilitate, finanțe și resurse umane). O strategie de succes implementată în mod eficient asigură creșterea performanței și a veniturilor sale. Pentru a alege strategia potrivită trebuie să luați în considerare dimensiunea afacerii și oportunitățile actuale.

Metode de dezvoltare a afacerilor

  • Diversificarea bunurilor Nu investiți într-un singur produs. Producerea unei game largi de bunuri sau furnizarea unei varietăți de servicii va permite unei companii să rămână pe linia de plutire în cazul în care cererea pentru un anumit produs sau serviciu scade.
  • Extinderea companiei Dezvoltarea afacerii presupune creșterea cantității de produse pe care le produceți (sau serviciile pe care le oferiți), extinderea gamei de produse și creșterea numărului de puncte de vânzare pe care le aveți.
  • Valorificarea strategiilor de marketing – Puteți să utilizați o varietate de metode pentru a vă promova produsele și serviciile. Dezvoltarea afacerii este posibilă doar dacă implementați diferite strategii de marketing, pentru a atrage atenția consumatorilor.
  • Capitalizarea veniturilor Acumularea unor fonduri de rezervă poate reprezenta în viitor un „colac de salvare”. Aceste fonduri pot fi întotdeauna folosite pentru exploatarea unor oportunități, cum ar fi un nou proiect, evitând astfel riscul unui împrumut extern.
  • Înțelegerea potențialilor clienți – Cunoașterea nevoilor și obiceiurilor potențialilor clienți vă permite să le înțelegeți dorințele și motivele care îi determină pe aceștia să ia decizia de cumpărare.
  • Externalizarea operațiunilor – Delegarea unei părți din activitatea companiei către alte organizații poate economisi timp pentru dezvoltarea ulterioară.
  • Fuziunea organizațiilor – Unirea mai multor companii și cooperarea acestora în condiții reciproc avantajoase va duce la reducerea concurenței.
  • Atragerea de investiții – Fără fonduri de la investitori este aproape imposibil să puneți în aplicare un proiect promițător sau să lansați o nouă linie de produse.

Prioritățile pentru dezvoltarea afacerilor se modifică pe măsură ce mediul extern și organizația însăși se schimbă. În plus, gestionarea acestui domeniu implică cicluri regulate de la analiză la crearea și executarea proiectului, apoi la cercetare și planificare.

De cele mai multe ori strategia de bază pentru dezvoltarea afacerii implică planificarea si dezvoltarea produselor și serviciilor, a companiei ca întreg și a diviziunilor sale. Pentru a o pune în aplicare compania trebuie să decidă cum să repartizeze resursele între departamente, ce să schimbe în structura de management, ce procese să implementeze sau să simplifice.

Strategia concurențială ajută la ocuparea unei poziții de lider pe piață, printre obiectivele acesteia numărându-se depășirea concurenților în ceea ce privește numărul de clienți, vânzările și profiturile. Se disting două activități cheie:

  • Minimizarea costurilor – scopul este de a reduce costurile de marketing, de producție și de vânzare a bunurilor în comparație cu cele ale concurenților.
  • Diferențierea – presupune crearea unui produs sau serviciu unic.

În concluzie, dezvoltarea afacerii este o activitate importantă pentru orice companie, indiferent de mărimea acesteia și de piața pe care activează. Creșterea performanțelor unei companii depinde în mare măsură de spiritul antreprenorial și de perspectivele acesteia, de modul în care managerii identifică modalitățile de creștere a veniturilor, de selectarea piețelor țintă, de contactarea eficientă a potențialilor clienți și de construirea de relații cu aceștia. Pentru a dezvolta o afacere aveți nevoie de abilitățile necesare pentru a o analiza, pentru a elabora planuri strategice și pentru a le transpune în acțiuni care să producă rezultatele corespunzătoare.

Register New Account
Shopping cart