ZONELE DE STABILITATE ALE LUI TOFFLER – gestionarea situatiilor de stres

0
ZONELE DE STABILITATE ALE LUI TOFFLER – gestionarea situatiilor de stres

Puteti sa asigurati gestionarea situatiilor de stres sau sa depasiti presiuni uriase, schimbari, confuzii, perioade extrem de stresante, daca folositi ceea ce Toffler a numit Zone de Stabilitate. Crearea Zonelor Toffler pentru echipa dumneavoastra este importanta in managementul stresului, in special in perioadele de schimbare.

Schimbarile tehnologice, supraincarcarea la locul de munca, dorinta de a avansa in cariera si alti factori personali determina un nivel ridicat de stres. Angajatii pot face fata presiunilor extreme daca se bucura de sustinerea Zonelor de Stabilitate, adica persoane, idei, lucruri, locuri si chiar organizatii, care sa ii sustina, oferindu-le siguranta emotionala.

MANAGEMENTUL STRESULUI: ORIGINEA SI DESCRIEREA CONCEPTULUI ZONELOR DE STABILITATE TOFFLER

Conceptul Zonelor de Stabilitate a fost prezentat prima data de Alvin Toffler in anul  1971, in cartea sa „Future Shock”. Desi teoria nu a fost acceptata academic, ramane interesanta si relevanta pentru cotextul actual, care pune o presiune tot mai ridicata pe manageri.

Conceptul lui Toffler este relativ simplu, acesta defineste Zonele de Stabilitate ca fiind locuri sau lucruri care va fac sa va simtiti in siguranta si creeaza o atmosfera relaxanta. In fapt, acestea nu se limiteaza doar la locuri specifice, ci pot fi:

Conținut rezervat conturilor plătite!


PREMIUM TRIMESTRIAL

PREMIUM ANUAL

SMART CEO

150 lei / luna 100 lei / luna 400 lei / luna
Nivelul Următor Înțelegerea Pieței Rezultate Rapide

Register New Account
Reset Password
Shopping cart