TRIUNGHIUL DE FIER – trei constrangeri in managementul de proiect

1
triunghiul managementului de proiect constrangeri in managementul de proiect limitele unui proiect

Este important pentru dumneavoastra sa fiti un bun manager de proiect? Daca raspunsul este da, atunci trebuie sa intelegeti cadrul managementului de proiect si sa invatati sa gestionati cele trei mari constrangeri cu care se confrunta orice proiect – reprezentate prin cele trei laturi din Triunghiul Managementului de Proiect – aria de aplicare, cost si timp.

Orice proiect este conditionat de trei elemente: satisfacerea ariei de aplicare a proiectului, incadrarea in buget si incadrarea in timpul alocat. Acestea sunt cele trei elemente ale Triunghiului Managementului Proiectelor. Cele trei elemente sunt corelate, schimbarea unuia influentandu-le pe celelalte; atunci cand cei trei factori sunt in echilibru, rezultatul este calitativ, eficient si satisfacator pentru clienti.

In majoritatea proiectelor, bugetul, aria de aplicare si graficul de planificare a activitatilor se afla in stransa legatura. Schimbarea unuia dintre aceste trei elemente cheie le va influenta pe celelalte, avand si un impact negativ asupra proiectului.

Conținut rezervat membrilor

Vă rugam să vă logați pentru a accesa articolul!

Register New Account
Reset Password
Shopping cart