PANOUL KANBAN – livrarea eficienta a proiectelor

1
panoul kanban monitorizarea progresului proiectului tablou de bord

Atunci cand este necesar sa urmariti cu usurinta progresul unui proiect, sa cresteti eficienta echipei si sa aveti mai mult timp liber, puteti folosi Panoul Kanban, o metoda usor de inteles si de folosit.

Termenul „Kanban” provine din limba japoneza si inseamna „semnale vizuale”. Cardurile Kanban contin sarcinile ce trebuie realizate si informatii critice despre acestea, iar prin plasarea lor pe Panoul Kanban se poate urmari, intr-o maniera vizuala, fluxul activitatii.

ORIGINEA CONCEPTULUI

Sistemul de Productie Kanban a fost creat in anii ’40 de catre inginerul si vice-presedintele Toyota, Taiichi Ohno. Asadar, Kanban este un termen de origine japoneza: kan-ban se traduce (aproximativ) “card de semnalizare” si semnifica efectiv o cartela (fisa de hartie) care era atasata produselor pe linia de fabricatie, fisa cu diverse informatii relevante despre respectivul produs. Scopul crearii a fost pentru a gestiona mai eficient inventarul urias de materiale necesare productiei Toyota. Intrucat in acel moment tehnologia, piata de dezvoltare sau volumul productiei de masini nu erau puncte forte ale companiei Toyota prin care sa poata depasi concurenta,  aceasta a ales să concureze prin redefinirea modului de organizare a procesului de productie. Toyota Production System a pus bazele sistemului Kanban pentru Productie, avand urmatoarele directii de baza:

Conținut accesibil doar conturilor plătite:


PREMIUM ANUAL

SMART CEO

100 lei / luna 400 lei / luna
Înțelegerea Pieței Rezultate Rapide

Register New Account
Reset Password
Shopping cart