DIAGRAMA SIPOC – imaginea completa a proceselor curente

1
diagrama sipoc , imbunatatirea unui proiect , instrument de management de proiect

Atunci cand este nevoie sa vizualizati procesele implicate in activitatea firmei sau sa asigurati imbunatatirea unui proiect din perspectiva procesuala, utilizati ca instrument de management de proiect Diagrama SIPOC.

Diagrama SIPOC (acronim: Suppliers – Furnizori, Inputs – Contributii, Process – Proces, Outputs – Livrabile, Customers – Clienti) este un instrument de reprezentare vizuala si structurare a elementelor relevante dintr-un proces, inainte ca acesta sa fie imbunatatit. Diagrama este folosita in special in metodologiile Six Sigma.

Diagramele SIPOC faciliteaza realizarea unui traseu clar de la situatia curenta la o stare viitoare, dorita. Diagramele SIPOC reprezinta instrumente utile atat in managementul de proiect, cat si in managementul schimbarii. Aceste diagrame contribuie la imortalizarea situatiei precedente si celei ulterioare realizarii schimbarii, pentru a putea efectua o comparatie intre cele doua stari si a identifica nivelul de imbunatatire. Mai mult, diagramele SIPOC ajuta la certificarea faptului ca noile procese produc rezultatele adecvate pentru persoanele potrivite, in mod corespunzator si inca de la inceput.

Conținut accesibil doar conturilor plătite:


PREMIUM ANUAL

SMART CEO

100 lei / luna 400 lei / luna
Înțelegerea Pieței Rezultate Rapide

Register New Account
Reset Password
Shopping cart