ANALIZA DECALAJULUI – trecerea de la situatia curenta la starea dorita

1
analiza gap , analiza decalajului , eliminarea abaterilor

In situatia in care este necesar sa evaluati distanta de la starea curenta la cea dorita si sa asigurati eliminarea abaterilor, puteti utiliza Analiza GAP sau Analiza decalajului. In atingerea obiectivelor unui proiect se aleg cele mai bune solutii, identificand actiunile necesare realizarii acestora. In acest context, intervine Analiza decalajului, un instrument simplu si util pentru identificarea diferentelor dintre situatia curenta si starea viitoare dorita, precum si pentru stabilirea actiunilor necesare acoperirii acestui decalaj.

Analiza decalajului este utila la inceputul unui proiect, atunci cand se elaboreaza studiul de caz, si este totodata esentiala in identificarea sarcinilor necesare a fi parcurse pentru finalizarea proiectului.

Analiza GAP sau analiza disparitatilor este o metoda simpla de planificare, cu o varietate larga de arii de aplicare, cum ar fi managementul planificarii, tehnologia informatiei, procese de productie sau evaluarea conformitatii  sistemelor de management cu un standard de referinta.

MOD DE ABORDARE IN UTILIZAREA CONCEPTULUI

Conținut rezervat membrilor

Vă rugam să vă logați pentru a accesa articolul!

Register New Account
Reset Password
Shopping cart