MATRICEA KEPNER-TREGOE – sa luam decizii impartiale, evaluand corect riscurile

0
Matricea Kepner-Tregoe; Evaluarea deciziilor; Eficienta procesului decizional

In pozitia de manager este important sa luati decizii de calitate, impartiale si in cunostinta de cauza in ceea ce priveste riscurile. Daca doriti sa fiti sigur ca, desi solutia perfecta nu exista, o puteti identifica pe cea mai potrivita, Matricea Kepner-Tregoe va ofera toate instrumentele necesare in evaluarea deciziilor, ajutandu-va sa cresteti eficienta procesului decizional si sa fiti organizati si meticulosi.

Matricea Kepner-Tregoe (numita uneori si Analiza Cauzelor Fundamentale – Root Cause Analysis) este o metodologie structurata de luare a deciziilor, permitand informarea, prioritizarea riscului si evaluarea variantelor decizionale, nu comparativ cu varianta ideala, ci cu cea mai buna varianta posibila, care permite realizarea obiectivului cu un minim de consecinte negative.

Matricea Kepner-Tregoe ghideaza in procesul de stabilire a obiectivelor, de analizare si ierarhizare a alternativelor, de stabilire a punctelor forte si a celor slabe asociate celor mai bune alternative existente si, in final, de alegere a alternativei optime. Astfel, utilizarea sa va genera metode prin care se vor tine sub control potentialele probleme.

Analiza amanuntita a problemei discutate si a riscurilor presupuse sustine luarea unei decizii impartiale, spre deosebire de luarea deciziilor in functie de instinct. Modul de structurare a metodologiei Kepner-Tregoe limiteaza cat se poate de mult orice tip de prejudecati.

Conținut accesibil doar conturilor plătite:


PREMIUM ANUAL

SMART CEO

100 lei / luna 400 lei / luna
Înțelegerea Pieței Rezultate Rapide

Register New Account
Reset Password
Shopping cart