MODELUL PLANURILOR DE SUCCESIUNE – dezvoltarea viitorilor lideri ai organizatiei

0
dezvoltarea liderilor; continuitatea leadershipului; promovarea interna a liderilor

Sunteti in cautare de manageri? Liderii buni nu se cauta, se pregatesc. Continuitatea leadership-ului in organizatie se poate asigura prin dezvoltarea liderilor si promovarea interna a liderilor. Modelul Planurilor de Succesiune arata procesul prin care angajatii sunt pregatiti si evolueaza pentru a ocupa pozitii de conducere tot mai inalte.

Majoritatea companiilor investesc mult timp cautand candidatii potriviti pentru pozitiile de management, insa cea mai eficienta metoda de ocupare a acestor posturi este promovarea interna. Angajatii sunt deja familiarizati cu modul de functionare a companiei, sunt atasati emotional de companie si motivati sa se implice in dezvoltarea ei. Modelul Planurilor de Succesiune este un instrument util in dezvoltarea liderilor pe plan intern.

Succesiunea leadershipului consolideaza rolul liderului intr-o companie, prin cultivarea talentelor in curs de dezvoltare, intarind capacitatea organizatiei de a face fata diferitelor situatii. Dezvoltarea unui plan de succesiune a leadershipului incepe prin identificarea si cultivarea talentelor, prin expunerea angajatilor cu potential ridicat la o varietate de oportunitati si experiente de dezvoltare. Acest proces are ca obiectiv asigurarea capacitatii de preluare a functiilor de conducere de catre candidatii interni.

Conținut accesibil doar conturilor plătite:


PREMIUM ANUAL

SMART CEO

100 lei / luna 400 lei / luna
Înțelegerea Pieței Rezultate Rapide

Register New Account
Reset Password
Shopping cart