TESTATI-VA NIVELUL DE INTELIGENTA EMOTIONALA

2
inteligenta emotionala, controlul emotiilor, optimizarea relationarii

Cu totii am intalnit persoane care detin controlul deplin al emotiilor lor, sunt calme in situatii de criza si iau decizii sensibile in situatii stresante. Cunoastem de asemenea si persoane ce pot citi emotiile altora. Acestea inteleg ce trebuie sa spuna pentru ca oamenii sa se simta mai bine si stiu cum sa ii inspire pe ceilalti. Astfel de persoane au un nivel ridicat al inteligentei emotionale, construiesc relatii puternice si gestioneaza situatii dificile cu calm si eficienta, fiind rezistente in momente dificile.

Inteligenta emotionala (EQ) presupune intelegerea mai buna a emotiilor proprii si gestionarea lor eficienta. Totodata un EQ ridicat presupune un nivel ridicat de intelegere a celor cu care interactionam in mediul personal si profesional, dezvoltarea unei bune relationari cu acestia (colegi, sefi, subalterni, clienti, parteneri) si cresterea productivitatii. Cercetarile statistice arata ca abilitatile emotionale sunt mai importante decat cele tehnice sau intelectuale. Dezvoltarea inteligentei emotionale inseamna intelegerea, gestionarea si controlul emotiilor in scopul crearii relatiilor armonioase cu cei din jur.

Principalele beneficii ale inteligentei emotionale sunt: marirea performantei, imbunatatirea motivatiei, sporirea inovatiei, cresterea increderii in cadrul echipei/ companiei, optimizarea relationarii, cresterea eficientei leadeship-ului si managementului, cresterea performantei in echipa. Pentru autoevaluarea nivelului actual de inteligenta emotionala si identificarea modalitatilor prin care sa atingeti un nivel cat mai ridicat al acestei abilitati va invitam sa parcurgeti chestionarul de mai jos.

Loading

Register New Account
Shopping cart