EVALUATI-VA CAPACITATEA DE A DELEGA

1
capacitatea de a delega; management performant; delegare eficienta

Unul din ingredientele majore ale unui management performant il reprezinta delegarea eficienta. In contextul actual, in care lucrurile se deruleaza foarte rapid si ne aflam mereu sub presiunea timpului si rezultatelor, a delega eficient poate crea diferenta dintre esec si succes. Rolul principal al companiilor si echipelor din cadrul acestora este de a desfasura activitati care sunt prea extinse, complexe si rapide pentru a fi realizate de un singur individ. Prin urmare, de ce multi manageri incearca sa faca totul pe cont propriu?

Delegarea este parte integranta a unei activitati eficiente, insa multi manageri gasesc inconfortabila aceasta practica. Cu toate acestea, atunci cand nu se deleaga, exista riscul sa va majorati volumul de munca si sa va limitati timpul operational, fapt ce cauzeaza stres semnificativ. Convingerea ca puteti face lucrurile mai bine si mai repede dar si cu mai putine greseli conduce la un cerc vicios in care aveti prea multe de facut intr-un timp prea scurt. Pe de alta parte, atunci cand delegati exista riscul ca sarcina sa nu fie indeplinta corespunzator.

Asadar cum puteti gasi echilibrul intre cele doua? Alegeti sa nu delegati si riscati sa ajungeti stresat si supra-solicitat sau optati pentru a delega si riscati erori si dezamagire? Realizati acest test pentru a va evalua abilitile curente de delegare precum si ariile ce necesita imbunatatire. Pentru a va autoevalua capacitatea de a delega si a indentifica aspectele la care ar trebui sa lucrati pentru a transfera sarcinile in mod eficient si corect, pentru o delegare eficienta, va invitam sa parcurgeti chestionarul de mai jos:

 
Loading

error: Content is protected !!
Register New Account
Reset Password
Shopping cart