TEHNICA VAK – optimizarea stilului de invatare

0
stil de invatare vak optimizarea stilului de invatare

Cum retineti mai usor o informatie? Preferati sa va fie prezentata vizual sau oral? Stilurile de invatare VAK va permit descoperirea unui stil de invatare propriu, precum si identificarea si optimizarea stilului de invatare specific membrilor echipei dumneavoastra. Astfel, veti sti cum invatati mai rapid si cum trebuie sa arate prezentarile pentru a ramane in memoria auditoriului.

Modelul Stilurilor de Invatare VAK prezinta cele trei modalitati senzoriale de a invata: invatarea vizuala, invatarea auditiva si invatarea kinestezica. Cunoscand stilul de invatare al membrilor echipei dumneavoastra, care este similar cu modul in care percep lumea inconjuratoare, puteti comunica eficient, mesajele devenind mult mai clare si usor de inteles.

ORIGINEA SI DESCRIEREA MODELULUI

Modelul Stilurilor de Invatare VAK a fost dezvoltat de Barbe, Milone si Swassing in anii `20, pornind de la modele realizate anterior, si clasifica cele mai frecvente modalitati de invatare: invatarea vizuala, invatarea auditiva si invatarea kinestezica. Profesorul Neil Fleming a propus mai tarziu o variatie a acronimului VAK, despartind invatarea vizuala in Vizuala si Text (Read/Write), modelul devenind astfel VARK.

DESCRIEREA CONCEPTULUI

Conținut rezervat membrilor

Vă rugam să vă logați pentru a accesa articolul!

Register New Account
Reset Password
Shopping cart