A FI LA CURENT CU EVOLUTIA DOMENIULUI DE ACTIVITATE

0
tendintele pietei, tendinte piata, evolutia pietei, evolutie piata, evolutie industrie, dinamica, piata, pietei, industrie, industriei, surse de informare, informare afaceri, oportunitati de afaceri

Identificarea oportunitatilor in afaceri presupune a fi la curent cu tendintele pietei si a alege cele mai bune surse de informare in afaceri. Desi activitatea de informare cu privire la evolutia domeniului de profil sau a pietelor de interes pare o sarcina suplimentara, care nu face decat sa va incarce lista de activitati, aceasta prezinta beneficii importante:

Imbunatatirea procesului de luare a deciziilor, identificarea facila a amenintarilor si oportunitatilor si dobandirea unui avantaj competitiv, care contribuie la definirea strategiei organizatiei si in activitatea de identificare si valorificare a oportunitatilor de vanzari;

Consolidarea puterii concurentiale prin dezvoltarea expertizei in activitatea profesionala, dobandind astfel respectul si recunoasterea celor din jur. Pentru pozitia de lider, acestea au o valoare incomensurabila.

Informarea asupra schimbarilor ce necesita a fi gestionate in viitor.

tendintele pietei, tendinte piata, evolutia pietei, evolutie piata, evolutie industrie, dinamica, piata, pietei, industrie, industriei, surse de informare, informare afaceri, oportunitati de afaceri

SURSE DE INFORMARE IN AFACERI

Pentru a va mentine la curent cu evolutiile sectorului in care va desfasurati activitatea, este foarte important sa identificati cele mai utile surse de informatii specifice.

Surse traditionale

🔵 Identificarea unui mentor – in cadrul organizatiei din care faceti parte. Acesta va poate sustine in dezvoltarea carierei, dar va poate si furniza informatii interne valoroase si va poate dezvolta capacitatea de a le intelege.

🔵 Organizatiile de comert – in sectorul dumneavoastra de activitate, pot exista una sau mai multe organizatii de comert cu care puteti colabora, fiindu-va utile prin publicatiile si alte surse de informare pe care le pot furniza, precum si prin oportunitatile de creare a legaturilor in mediul de afaceri.

🔵 Evenimentele si conferintele sunt elemente utile in procesul de cunoastere a competitorilor, a noilor produse de pe piata si a tendintelor din industrie. De asemenea, acestea pot furniza oportunitati valoroase de creare a legaturilor de afaceri.

10

Abonament Premium Trimestrial | DISCOUNT 25%

200+ instrumente de management | 20+ chestionare de autoevaluare | 4.500 grafice de performanta pentru 35 sectoare / 180 sub-sectoare economice (12 ani) | 35+ indicatori macroeconomici regionali (7 tari, 10 ani) | Discount la achizitii studii de piata -15% | 1.200 KPI & KRI generali – denumire | 50 K profile companii cu date de contact
337 lei450 lei CUMPARA ACUM!
Foloseste codul: VIRTUAL25
25% DISCOUNT

🔵 Networking-ul direct – este una din cele mai productive modalitati de a va mentine la curent cu privire la evenimentele si tendintele din sectorul dumneavoastra de activitate. Dispuneti astfel de o gama vasta de oportunitati in vederea crearii de noi cunostinte si relatii, persoanele aflate in legatura directa cu domeniul dumneavoastra de activitate fiind prima optiune in crearea relatiilor, dar si furnizorii, clientii sau alte persoane din domenii adiacent.

Surse online

🔵 Blog-uri – nu au doar o abordare informala, ca pana acum, multi bloggeri fiind apreciati pentru profesionalismul si opiniile lor. O cautare online folosind cuvinte cheie specifice domeniului dumneavoastra de activitate va identifica bloguri de calitate cu informatii relevante. Puteti utiliza de asemenea Technorati, un serviciu respectabil de ierarhizare a blogurilor.

🔵 Twitter – reprezinta o sursa utila de informare si identificare a liderilor si organizatiilor din aria dumneavoastra de activitate cu privire la evenimentele si tendintele din domeniu. Utilizati aceasta retea de socializare pentru a gasi persoane cu care puteti realiza legaturi profesionale si de la care puteti obtine informatii importante.

Conținut rezervat membrilor

Creați un cont GRATUIT pentru a accesa restul informatiilor!

Dacă aveți deja cont folosiți formularul de mai jos pentru a vă loga.

Register New Account
Shopping cart