STRATEGII DE GESTIONARE A INFORMATIILOR – evitarea supraincarcarii

1
prioritizarea informatiilor; controlul volumului de informatii; analiza si structurarea informatiilor

Zilnic va confruntati cu informatii irelevante, depasite si de integritate indoielnica. Fie ca acestea provin de pe Internet, dintr-o revista de profil sau de la colegi, este important sa va dezvoltati capacitatea de a le sorta si a le pastra doar pe cele relevante. Controlul volumului de informatii presupune prioritizarea, analiza si structurarea informatiilor, pentru a evita supraincarcarea. Ideea ca exista prea multe informatii la indemana, exacerbata de multiple formate si canale disponibile pentru comunicarea lor, a condus la conceptul de supraincarcare de informatii.

Nevoia unor tehnici eficiente de evitare a supraincarcarii cu informatii este mai acuta la nivelul top-managementului, deoarece persoanele aflate in pozitii de conducere au nevoie de timp pentru a sinteza informatii din surse diferite, a reflecta la implicatiile asupra organizatiei si a lua astfel cele mai bune decizii. Peter Drucker, in cartea sa ”The Effective Executive” (1967) afirma ca ”majoritea sarcinilor unui manager necesita, pentru un minim de eficienta, un volum mare de timp”, fapt pentru care autorul recomanda managerilor, ca tehnici de eficientizare a utilizarii timpului, urmatoarele: rezervarea unor perioade mari, continuue de timp, in agenda zilnica sau saptamanala, evitarea apelurilor telefonice si interactiunea cu colegii (angajatii) o data sau de doua ori pe zi, in intervale scurte si bine definite. Multe din aceste metode sunt in continuare recomandate in managementul timpului si al informatiei.

Gestionarea supraincarcarii cu informatii necesita foarte multa disciplina si organizare, cateva metode in aceasta directie fiind prezentate in cele ce urmeaza.

Conținut rezervat conturilor plătite!


PREMIUM TRIMESTRIAL

PREMIUM ANUAL

SMART CEO

150 lei / luna 100 lei / luna 400 lei / luna
Nivelul Următor Înțelegerea Pieței Rezultate Rapide

Register New Account
Reset Password
Shopping cart