METODA 70:20:10 PENTRU IMBUNATATIREA SESIUNILOR DE TRAINING PENTRU ANGAJATI

0
strategii de instruire, training pentru angajati, training angajati, sesiuni de training, metoda de training, cresterea performantei, performanta angajati, program de formare, training, instruire, loc de munca, job, organizatie, metoda 70 20 10, invatare continua, invatarea continua, activitate profesionala

Companiile au nevoie de un personal calificat, dar o buna parte din ele nu investesc in programe de training pentru angajati, care joaca un rol esential in dezvoltarea competentelor.

Formarea la locul de munca este procesul de dezvoltare a cunostintelor, abilitatilor si eficientei la locul de munca. Angajatorii implementeaza diferite programe de training pentru angajati, in functie de cerintele lor, de urgenta nevoilor si de disponibilitatea resurselor.

training pentru angajati, training angajati, sesiuni de training, metoda de training, cresterea performantei, performanta angajati, program de formare, training, instruire, loc de munca, job, organizatie, metoda 70 20 10, invatare continua, invatarea continua, activitate profesionala

Stiati ca persoanele invata cel mai bine prin experimentare? Stiati ca invatarea formala este cea mai putin eficienta? Daca doriti sa dezvoltati capacitatea de invatare a subalternilor sau chiar a dumneavoastra, acordati-va timp sa intelegeti Modelul 70:20:10, o metoda utila pentru alegerea celor mai bune strategii de instruire in procesul de training pentru angajati.

Desi criticat din cauza absentei unor date empirice care sa justifice cu exactitate cifrele, numeroase cercetari au sugerat ca 70% din lectiile care duc la dezvoltarea angajatilor provin din invatarea experientiala, prin intermediul activitatilor profesionale zilnice, 20% provin din interactiunile sociale si numai 10% din invatarea formala.

EFICIENTIZAREA SESIUNILOR DE TRAINING PENTRU ANGAJATI

Formarea profesionala oferita de angajator este unul dintre cele mai importante aspecte pentru crearea satisfactiei angajatilor si a succesului individual, precum si a eficacitatii generale la locul de munca.

Formarea si dezvoltarea reprezinta un instrument vital utilizat nu numai pentru a maximiza performanta angajatilor, ci si pentru a-i ajuta să devina mai eficienti, mai productivi, mai satisfacuti, mai motivati si mai inovatori la locul de munca. Identificarea oportunitatilor de invatare potrivite pentru angajati va ajuta organizatia sa isi consolideze pozitia intr-o piata competitiva.

Modelul 70:20:10 a fost conceput de 70:20:10 Morgan McCall, Robert Eichinger si Michael Lombardo, membri in cadrul Centrului pentru Leadership Creativ din Carolina de Nord, la mijlocul anilor 1990, pe baza cercetarilor lui Alan Tough, profesor emerit la Universitatea din Toronto.

Toght (’60) a observat ca 70% dintre adulti invata in afara organizatiei. McCall, Lombardo si Morrison (1988) au intrebat 191 manageri ce tip de evenimente i-au ajutat sa evolueze in ceea ce priveste stilul managerial, iar raspunsul a fost: 70% din activitatile de serviciu dificile, 20% de la colegi si, mai ales, de la sefi, si numai 10% din cursuri ori lectura.

Pornind de la aceste cercetari a fost propus modelul 70:20:10, care evidentieaza importanta surselor de invatare informale, experientiale (aprox. 70%), urmate de cele sociale (aprox. 20%) si cele formale (aprox. 10%).

Aceasta nu se doreste a fi o formula exacta, ci mai degraba un cadru menit sa-i invete pe manageri si echipele lor sa priveasca procesele de invatare si de dezvoltare ca parte esentiala a activitatii zilnice, nu ca pe o optiune realizata periodic, sub indrumarea Departamentului de Resurse Umane.

Modelul 70:20:10 a devenit in ultimii ani o componenta nelipsita din strategia de invatare a tot mai multor companii, inclusiv a brandurilor renumite precum Sun Microsystems, Goldman Sachs, Nokia, Mars, Coca Cola, Microsoft, HP, Wal Mart, Reuters, American Express, Caterpillar si multe altele.

10

Abonament Premium Trimestrial | DISCOUNT 25%

200+ instrumente de management | 20+ chestionare de autoevaluare | 4.500 grafice de performanta pentru 35 sectoare / 180 sub-sectoare economice (12 ani) | 35+ indicatori macroeconomici regionali (7 tari, 10 ani) | Discount la achizitii studii de piata -15% | 1.200 KPI & KRI generali – denumire | 50 K profile companii cu date de contact
337 lei450 lei CUMPARA ACUM!
Foloseste codul: VIRTUAL25
25% DISCOUNT

MODELUL 70:20:10 IN PROGRAMELE DE TRAINING PENTRU ANGAJATI

Structura 70:20:10 este un model de referinta, utilizata in special in consultanta si training pentru a maximiza eficienta programelor de invatare si dezvoltare. Potrivit acesteia:

⭐⭐⭐ 70% din invatare se obtine din experienta profesionala, din realizarea sarcinilor zilnice, dar si din provocari si dificultati intampinate pe parcursul acestora; asadar, alocati cu grija sarcinile potrivite fiecarui angajat pentru a crea ocazii de dezvoltare. Invatarea si dezvoltarea inseamna mult mai mult decat absorbtia de informatii noi sau incercarea de noi tehnici. Inseamna lucrul cu conexiunile si implicatiile intre fiecare piesa din puzzle-ul de cunostinte, precum si aflarea modului in care anumite lucruri se realizeaza mai bine sau mai rapid.

⭐⭐ 20% din invatare se obtine din expunerea la diferite situatii si relatii sociale, cu ajutorul mentorilor, al retelelor personale, al colaborarilor, al schimburilor de experienta etc.; utilizati relatiile dintre angajati si mentorat pentru transmiterea de informatii si dezvoltarea de abilitati;

⭐ 10% din invatare se obtine din instruirea formala, prin cursuri si programe structurate; asadar, folositi profesionisti pentru instruirea formala, sau chiar si diferite soft-uri cu rol de instruire.

Scopul modelului este de a incuraja liderii, managerii si echipele lor sa priveasca procesele de invatare si de dezvoltare ca fiind o parte esentiala a rolurilor zilnice, nu ca pe o optiune suplimentara sau ca pe o activitate facuta doar de Departamentul Invatare si Dezvoltare, Resurse Umane etc.

Sustinerea angajatilor

Conținut rezervat membrilor

Creați un cont GRATUIT pentru a accesa restul informatiilor!

Dacă aveți deja cont folosiți formularul de mai jos pentru a vă loga.

Register New Account
Shopping cart